N-am liniște până nu-s sigur că țara-i pe mâini bune!

Alături de stabilitate, construcție și distribuție echitabilă a bunăstării, siguranța deplină a cetățeanului în fața amenințărilor interne și externe este un angajament central al Președintelui.

Președintele are datoria de a întări instituțiile cu un rol major în acest domeniu: Armata Română, structurile Ministerului de Interne, serviciile de informații, Justiția — toate sunt repere ale unui stat puternic, în care cetățenii se simt în siguranță, protejați, cu toate drepurile și libertățile respectate și garantate.

Astăzi, România beneficiază de cele mai ferme garanții de securitate din întreaga sa istorie. Prezența în NATO și parteneriatul strategic cu SUA sunt reperele fundamentale ale securitătii naționale.

Dincolo de pilonii externi ai securității naționale, România trebuie să își întarească toate capacitățile interne care ne permit să fim un contributor cert la siguranța națională, regională și europeană.

Într-un climat de securitate complex, cu provocări noi și foarte dure, mai ales la granita de Est a țării, România trebuie să-și diminueze toate sursele de vulnerabilitate internă.

Toate provocarile la adresa securității naționale impun o abordare multilaterala și eficientă, bazată pe cooperarea stransă între instituțiile naționale, respectiv între acestea și partenerii internaționali. Alături de stabilitate, construcție și distribuție echitabilă a bunăstării, siguranța deplină a cetățeanului în fața amenințărilor interne și externe este un angajament central al Președintelui.

Distribuie:

error: