N-am liniște cât încă e de actualitate vorba Intri cu o boală, pleci cu alte două!

N-am liniște cât încă sistemul de sănătate e bolnav!

Îmi doresc pentru toți românii asigurarea unui acces mai bun la servicii medicale de calitate. Dezvoltarea prevenției trebuie să devină o realitate, nu doar un țel. Prevenția este esențială în creșterea stării de sănătate a populației. Dincolo de toate celelalte politici sociale, dincolo de toate serviciile publice obligatorii, investiția în sănătate este cea care ne va recomanda ca țară dezvoltată, civilizată, europeană.

O societate puternică, dinamică, o societate care se dezvoltă armonios trebuie să ofere servicii medicale de calitate pentru a avea cetățeni sănătoși. Ultimii ani au însemnat un accent mai mare pe redeschiderea spitalelor, finanțarea unităților medicale, mărirea veniturilor pentru medici și extinderea unor servicii medicale.

Sunt multe lucruri de îndreptat în domeniul sănătății, iar răul făcut de regimul Băsescu nu poate fi reparat peste noapte. Cu toate acestea, după atâția ani de subfinantare și de batjocură la adresa medicilor și a pacienților, lucrurile au început să se schimbe! Românii au dreptul la servicii  medicale de calitate!

Acest proiect este fundamental, alături de cel al creării de locuri de muncă și de continuare a întăririi statului, iar Președintele Romdaniei are un rol esențial în definirea strategiilor care pot permite dezvoltarea acestui domeniu.

Românii trebuie să-și recapete încrederea în sistemul de sănătate, iar acest lucru este posibil dacă: sistemul este accesibil tuturor, indiferent de venit, mediu de rezidență, vârstă sau etnie, dacă infrastructura este modernă, iar medicii sunt apreciați, stimulați din punct de vedere financiar și profesional, încurajați să rămână în țară și să facă performanță acasă, în România.

Distribuie:

error: