N-am liniște cât timp mulți dintre noi pleacă din țară pentru o pâine mai albă

MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI — ACASĂ ȘI ÎN LUME

Promovarea mândriei de a fi român trebuie să redevină un obiectiv al statului, dar și al societății civile. în acest sens, statul trebuie să acționeze ca partener al mediului asociativ, să fie transparent și deschis dialogului. Implicarea societății civile organizate, inclusiv a Bisericii Ortodoxe Române, dar și a tuturor celorlate culte, alături de stat, în proiecte menite să promoveze valorile românești reprezintă un pas important spre o societate puternică, mândră de trecutul și de prezentul ei, gata să construiască un viitor mai bun.

Reunim toți românii în jurul mândriei față de țara lor, în jurul tradițiilor și personalităților recunoscute, dar și în jurul eroilor României moderne, fie că sunt celebri sau oameni obișnuiți ce săvârșesc fapte ieșite de comun sau pur și simplu muncesc cinstit pentru binele lor și al comunităților în care trăiesc.

Sportivii, artiștii, cercetătorii, medicii, militarii — toți cei care obțin performanțe importante pentru România, toți cei care promovează valorile autentice ale României — vor găsi în statul român un partener. România Puternică este țara cu oameni mândri de tradițiile și de cultura lor, oameni care își exprimă liber convingerea religioasă și care, în spiritul toleranței și al diversității, promovează, acasă sau peste hotare, unicitatea spiritului românesc.

Într-o societate profund creștin- ortodoxă, dialogul cu Biserica Ortodoxă Română, dar și cu celelalte biserici, precum și cu organizațiile religioase este important în vederea păstrării valorilor tradiționale românești și a întăririi solidarității sociale.

Promovarea culturii și a valorilor românești trebuie să devină o prioritate și în reprezentarea externă a Președinției României, care trebuie să schimbe complet discursul defetist și injurios la adresa societății românești. În egală măsură, politica noastră externă trebuie să transmită această mândrie de a fi român. Ea nu trebuie să fie în niciun caz timorată sau complexată. România nu este cu nimic mai prejos decât celelalte țări ale lumii! Avem nevoie de o politică externă în același timp fermă și inteligență, realistă și vizionară, capabilă să continue procesul de ieșire din izolarea internațională.

Distribuie:

error: