Despre UN OM

Un om Președinte

Te salut! Sunt Mircea Diaconu. Om. Președinte. Viitor Președinte. Eu cred că țara noastră merită un viitor. De aceea merită un Președinte așa cum scrie la carte. Adică în Constituție. Eu am studiat cu atenție și am constatat că,  în Constituție, cartea noastră de căpătâi, nu există niciunde sintagma Șeful Statului. În schimb, se spune destul de clar ce are de făcut Președintele:  reprezintă, veghează, mediază, garantează, consultă, propune, desemnează, participă, numește. Dacă vrem să avem în sfârșit țara pe care o merităm, poate ar trebui să începem prin a face lucrurile așa cum scrie la carte. Cu bună credință.

Până la urmă, cine sunt eu de vin aici și îți propun să mă susții? Sunt doar un om! Dar un om poate face multe!

Nu, nu sunt mai mult decât tine, dar sunt omul care mi-am asumat întotdeauna ce sunt, ce vreau, ce fac. Asta sunt eu!

Mi-am început viața la Vladesti, Muscel, în ajun de Crăciun, în 1949. Am învățat acolo ce înseamnă respectul, familia, bucuria, tradiția, bunul simt, munca și greutățile. Am cunoscut oameni și i-am îndrăgit atât de mult încât am încercat întotdeauna să-i înțeleg.  Pe fiecare în parte. Cred că așa am ajuns actor. Pentru că un actor bun știe să poarte încălțările personajului său. Și eu am purtat bine pantofi de profesor, de medic, de inginer agronom, de șofer. Eu știu cum e să fii în pantofi de cetățean. Pentru că eu sunt un cetățean. Eu știu ce înseamnă să te lupți să te ajungi de la o leafă la alta. Am făcut asta toată viața. Eu am familie. Împreună cu Diana, soția mea, i-am crescut pe Ana și pe Victor, copiii noștri.

De când mă știu, n-am avut liniște când în jurul meu se întâmplau lucruri care nu-mi conveneau. Am fost profesor la facultate, am fost director de teatru. N-am fost niciodată omul care să stau deoparte, să pufăi și să cârtesc, fără să fac nimic. Am pus mâna să repar ce nu merge, am ales să mă implic acolo unde treaba scârțâia.

N-am avut liniște până lucrurile nu mergeau cum trebuie.

N-am putut să închid ochii la nedreptate, abuz și obrăznicie, Așa am ajuns în politică. Așa am înțeles eu datoria de cetățean. Te implici, spui ce nu-ți convine. Te faci auzit, îi susții pe cei pe care ii reprezinți. Asta e politica, după părerea mea. Am fost parlamentar. Am fost ales Europarlamentar independent. Peste tot pe unde am trecut am făcut tot ce a ținut de mine cu implicare și bună credință. Acum am ales să candidez la funcția de Președinte al României.

Pentru că eu așa înțeleg viața: dacă e ceva ce nu funcționează normal, mă implic și n-am liniște până când lucrurile nu revin la normalitate.

 

Distribuie:
error: